З робочим візитом на Закарпатті перебуває чеська делегація на чолі з гетьманом Пардубіцького краю Мартіном Нетоліцьким

2023-07-19 18:11:52
З іноземними партнерами зустрівся перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, разом із Чеською Республікою загалом і Пардубицьким краєм зокрема вдалося реалізувати чимало спільних ініціатив у межах міжрегіонального співробітництва в мирний час, не кажучи вже про постійну допомогу нашій країні та українцям у період воєнного стану.

Під час зустрічі обговорили втілення розпочатих і запланованих проєктів. Йшлося, зокрема, про відновлення зруйнованих росіянами населених пунктів Херсонщини, яке триває в межах ініціативи Президента Володимира Зеленського «Пліч-о-пліч».

«Наші європейські друзі бачать, що Україна продовжує жити і відбудовуватися всупереч усім обставинам», – зазначив Мирослав Білецький.

Крім того, чеських партнерів зацікавила робота керівництва області щодо будівництва на Закарпатті сучасного реабілітаційного центру, де могли б пройти відновлення військові та цивільні.

«Ми шукаємо різні джерела фінансування, зокрема і серед іноземних донорів. Чеська Республіка вже серед рекордсменів, адже МЗС та 5 країв Чехії вже спрямували на цей проєкт близько 60 млн грн.

Відрадно було почути, що представники Пардубіцького краю також готові нам допомогти у втіленні цієї ідеї. Для нас це дуже важливо, оскільки лише спільними зусиллями ми зможемо відкрити його в найкоротші терміни», – прокоментував Мирослав Білецький.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00