Сьогодні у Тячеві стартували навчання з підготовки до нацспротиву

2023-07-21 20:23:14
Сьогодні у Тячеві стартували навчання з підготовки до  нацспротиву, які відкрив голова РВА Тімур Аверін.

На навчанні присутні перша група з тридцяти зареєстрованих бажаючих осіб, які будуть проходити курси на базі центру Національного спротиву.

Це перший створений на Закарпатті та Україні Центр підготовки населення до національного спротиву. Долучитися й пройти підготовку за базовим чи спеціальним курсом може кожен охочий, послуга безоплатна.  

Національний спротив – це свідомий вибір і відповідальність кожного українця Відповідальність за себе, своїх близьких, рідний край та Україну.

З групами працюватимуть досвідчені інструктори та тренери. Базовий курс триватиме 3 місяці. Будуть створені спеціальні навчальні класи з відповідною матеріально-технічною базою й методичним забезпеченням. Інструктори — військові з реальним бойовим досвідом.

Зареєструватися на курс підготовки до національного спротиву можна на сайті Допомога Закарпаття. 

Заняття проводитимуть у сформованих групах за декількома напрямами, як то стрілецька підготовка, захист від зброї масового ураження та основи мінно-вибухової безпеки, це будуть чотирьох годинні заняття, на яких вчитимуть поводитися з вогнепальною зброєю, вибухонебезпечними предметами, а також діяти в умовах радіаційного та хімічного забруднення. 

Підготовка громадян України до національного спротиву – це сукупність заходів, шляхом проведення періодичних навчальних зборів, занять, курсів.

"Чим більше людей пройде базову підготовку щодо дій в умовах воєнної агресії, то більш стійкими та обізнаними ми ставатимемо і менше серед нас буде втрат. Бо підготовлений – значить захищений», – зазначив голова РВА Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00