На Закарпатті з’явиться денний центр соціально-психологічної допомоги

2023-08-01 15:01:38
На Закарпатті з’явиться денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою для постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.  

Осередок функціонуватиме в Мукачівській ТГ, де місцеві жителі чи вимушені переселенці зможуть отримати підтримку після пережитих подій або навіть знайти прихисток на кілька днів. Про це повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

«Сьогодні, особливо в умовах повномасштабного вторгнення, про насильство варто говорити. На жаль, чимало людей замовчують такі моменти, бояться виносити їх назагал, але з цим потрібно боротися», — наголосив Василь Іванчо.

За його словами, втілити цей проєкт вдасться завдяки субвенції з державного бюджету місцевому, розподіл якої відбувся згідно з Постановою КМУ від 02 червня 2023 року №559 і відповідно до рішення регіональної комісії при Закарпатській ОВА. 

Тож понад 5 млн грн субвенції та співфінансування з бюджету громади спрямують на капітальний ремонт наявних приміщень і придбання матеріалів, обладнання, інвентарю для облаштування центру. Далі ж ТГ забезпечуватиме належне функціонування спеціалізованої служби.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00