Триває відбудова приватних будинків та об’єктів соціальної інфраструктури Херсонщини

2023-08-02 10:07:21
Попри щоденні ворожі обстріли звільнені населені пункти Херсонщини оговтуються після місяців окупації. Триває відбудова приватних будинків та об’єктів соціальної інфраструктури. До цього активно долучаються й наші краяни.

Цими днями керівництво Ужгородська районна державна адміністрація відвідало Чорнобаївську і Великоолександрівську громади.

Зокрема, в першій із них 15 закарпатських фахівців протягом чотирьох тижнів обстежували постраждалі житлові будівлі й фіксували руйнування. Ці матеріали херсонці зможуть використати для отримання компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно

Очільник Ужгородщини Юрій Гузинець та Віталій Дупин-заступник голови Ужгородської РДА поспілкувалися з головою Чорнобаївської сільської військової адміністрації Ігорем Дударем, котрий розповів про безпекову ситуацію та подякував за гуманітарну допомогу від Закарпаття. Також обговорили першочергові потреби в спецтехніці й будівельних інструментах.

Разом із головою Великоолександрівської селищної військової адміністрації Наталією Корнієнко керівництво РВА оглянуло руйнування в їхній громаді. Тут, за словами Юрія Гузинця, зруйновані або пошкоджені майже всі об'єкти соціальної сфери: школа, дитсадок, будинок культури, селищна рада та інші.

За результатами поїздки керівник Ужгородщини зазначив, що з головами громад домовилися про подальшу допомогу та можливі шляхи співпраці.

Відновлення Херсонщини триває за президентською програмою «Пліч-о-пліч». 

Усе – заради відбудови.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00