У Тячівській РЛ №1 відкрили приймальне дитяче відділення (фото, відео)

2018-06-04 09:38:18


У п'ятницю 1.06.18 р.в Тячівській районній лікарні № 1 відбулася урочисте відкриття реконструйованого приймального дитячого відділення
.

Участь в офіційній церемонії взяли: в. о.голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, головний лікар Тячівської РЛ Федір Яринич, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Віктор Попович та заступник головного лікаря з медсестринства Марія Кучерява. Прийшли привітати колег з такою непересічною подією і медичні працівники з інших відділень лікарні.
Відтак в.о. голови РДА Михайло Полажинець наголосив, що на шляху реалізації медичної реформи важливим питанням постає створення комфортних умов для перебування пацієнтів у закладах охорони здоров’я. У переліку першочергових завдань, що стояли перед районною владою і керівництвом лікарні було проведення капітального ремонту дитячого приймального відділення та заміни обладнання, яке буде здійснюватись і надалі. Для цього було виділено з районного бюджету кошти у сумі 200 тисяч гривень, на які здійснено відповідні роботи.  
Подяку медичним працівникам за їх сумлінну і самовіддану працю виголосив заступник голови районної ради Ігор Грабарь. А також запевнив присутніх,  що районна рада і державна адміністрація й надалі працюватиме над забезпеченням матеріально-технічної бази районної лікарні та якості надання медичних послуг.   
Після чого відбулося традиційне перерізання стрічки і всі учасники урочистого заходу мали змогу оглянути капітально відремонтовані приміщення, з чим ознайомила завідуюча Світлана Шелевер.  Відтак облаштовано санпропускник та відповідні палати, встелено плитку, замінено вікна з метою енергозбереження на пластикові, оновлено фасад тощо. Посприяли і благодійники, зокрема приватні підприємці Михайло Філіп (Гемо "Медіка"), Михайло Шелевер та ін, які постійно допомагають закладу. У результаті створено належні умови перебування як для пацієнтів так і праці медичого персонажу.   
Як зауважив головний лікар Федір Яринич  дитяче відділення було переведено з селища Буштино в  1997 році,  і хворі діти поступали в лікарню через загальне приймальне відділення. А це не завжди відповідало правилам внутрішнього розпорядку закладу, порушувався санпідемрежим. Відтепер  цю проблему усунено і зроблено все необхідне для належного лікування хворих діток. До речі,  у 2016 році Тячівській РЛ №1 відповідним дипломом Міністерства охорони здоров'я підтверджено статус "Лікарня доброзичлива до дитини".       
Оскільки урочисте відкриття приймального відділення відбулося в Міжнародний день захисту дітей, всім пацієнтам відділення організатори  влаштували приємний сюрприз - подарували кольорові кульки та подаруночки. І звісно бажали швидкого одужання, міцного здоров'я та щасливого дитинства.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00