Закарпаття та словацькі партнери готові посилювати співпрацю щодо підтримки поранених і постраждалих від російської агресії

2023-09-19 21:23:14
Перспективи розширення допомоги вразливим категоріям населення сьогодні обговорили на круглому столі в Ужгороді.

У заході взяли участь Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, представник МЗС України у м.Ужгород Іван Лукачук, офіцер командування Медичних сил ЗСУ Олександр Данилюк та інші.

Петро Добромільський передусім подякував Словаччині та її народу за підтримку з перших днів повномасштабної війни, за надану гуманітарну допомогу й реалізацію спільних важливих проєктів за різними напрямками. 

«Зараз посилено працюємо над впровадженням в області програм реабілітації військових і зміцненням ментального здоров’я за ініціативою першої леді Олени Зеленської „Ти як?“. До цих процесів активно залучаємо міжнародних донорів та гуманітарні організації», -  додав заступник голови ОВА.

Зокрема, він розповів про будівництво Обласного реабілітаційного центру для військових і цивільних в Ужгороді. Зараз тривають перемовини про можливу участь європейських партнерів у втіленні цієї надважливої ініціативи, тому Закарпаття зацікавлене, щоб Словаччина також підтримала цей проєкт.

Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін зауважив, що Словаччина залишається поряд з Україною, надає всю можливу допомогу, оскільки зараз ЗСУ бережуть мир і безпеку всієї Європи. 

Словацькі партнери також висловили підтримку в реалізації згаданих проєктів та запевнили, що найближчим часом розглянуть умови участі в них, адже розуміють важливість надання допомоги пораненим військовослужбовцям та евакуйованим родинам, котрі якнайшвидше мають повернутися до нормального життя.

Українсько-словацький круглий стіл з питань розширення співпраці за актуальними напрямками організували за сприяння ГО «Центр стратегічного партнерства» (Ужгород) і «Podaj d'alej» (Пряшів).


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00