В Україні триває процес імплементації Закону «Про медіа»

2023-09-20 18:02:21
Закону України «Про медіа» передбачає оновлення національного законодавства в цій сфері відповідно до стандартів ЄС. 

Про виклики та проблемні питання, з якими зіткнулися закарпатські медійники на початковому етапі впровадження нововведень, говорили сьогодні в обласній військовій адміністрації з представниками регіональних ЗМІ.

Під час відкриття заходу директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук подякував усім присутнім за їхню професійну діяльність і розуміння ваги слова в час війни.

«1 травня цього року набув чинності Закон України „Про медіа“, що допомагає нам підвищувати якість комунікації з громадськістю та рухатися в напрямку до європейської спільноти. Звісно, що в процесі його імплементації у представників ЗМІ виникають певні питання чи ж пропозиції щодо змін, уточнення або доповнення. Оскільки сфера медіа – це завжди динамічний простір, що готовий до змін та діалогу, сьогодні ми зібралися для конструктивного обговорення робочих моментів», – відзначив Роман Молдавчук.

За його словами, основна мета зустрічі – почути пропозиції медійників та напрацювати механізм врахування інтересів локальних медіа. У пріоритеті – лобіювання тих питань, які дійсно важливі для регіональних ЗМІ.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Закарпатській області Володимир Цаповський акцентував на основних питаннях імплементації Закону, нагадав чинні мовні квоти та застеріг від можливих порушень під час ефірів.

На необхідності реєстрації й перереєстрації друкованих та онлайн-медіа наголосила Тетяна Маркусь, начальниця відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Закарпатській області Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

«Зараз для ЗМІ, які ще не отримали реєстрації, важливо пройти цей етап якнайшвидше. Офіційний статус дасть можливість для медійної діяльності та подальший допуск до акредитації», – зазначила Тетяна Маркусь.

Учасники зустрічі також мали змогу поставити свої запитання стосовно певних аспектів імплементації Закону «Про медіа», зокрема з урахуванням особливостей нашого регіону.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00