Цифрова трансформація Закарпаття може допомогти в стратегічному плануванні, а також у реалізації стратегій місцевого та регіонального розвитку

2023-10-05 09:31:39
Перспективи співпраці в цьому напрямку керівництво області обговорило з представниками Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА підкреслив, що в умовах децентралізації важливо підтримувати громади, стимулюючи їх до розробки та впровадження власних стратегічних планів розвитку з урахуванням особливостей і потенціалу кожної з них.

«Говорячи про розвиток окремої громади, говоримо про розвиток регіону і країни загалом. Щоб рухатися правильним шляхом, генерувати і втілювати корисні ідеї, приймати ефективні рішення, потрібна якісна аналітика, актуальні дані. Важливо при цьому також забезпечити зручний доступ громадськості до них», – підкреслив керівник області.

Значну увагу вирішенню цих питань також приділяють і в межах функціонування Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яку очолює Віктор Микита.

Своєю чергою керівниця компонента «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування» Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Галина Семенець запропонувала інтегрувати аналітичні інструменти для стратегічного планування, які розробила їхня команда, на портал Допомога Закарпаття, що дозволить громадам проводити необхідну оцінку та аналіз під час розробки власної стратегії.

Детально про наповнення регіональної платформи розповів заступник голови ОВА Олександр Пацкан. За його словами, тут є низка корисних послуг для закарпатців і вимушених переселенців, є важливі сервіси для військовослужбовців, також зараз завершують розробку розділу «Місцеве самоврядування». Зокрема, вже можна подати електронне звернення до депутатів, доступна аналітика за різними напрямками та інше.

Керівництво області та фахівці й експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» обговорили актуальний стан запровадження системи електронного документообігу в Закарпатській області, можливість автоматизації процесу збору даних муніципальної та регіональної статистики, проведення навчань для представників органів місцевого самоврядування і державних службовців тощо.

Керівництво обласної військової адміністрації подякувало партнерам за вже успішно реалізовані проєкти в нашому регіоні, а також за надану різнопланову підтримку в умовах воєнного стану.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00