Учора відбулися фінальні практичні заняття та заліки для першого курсу Закарпатського обласного центру підготовки населення до національного спротиву

2023-10-08 12:23:58
До Ужгорода прибули слухачі разом з інструкторами з усіх районів краю, щоб підсумувати 96-годинний курс підготовки, показати рівень здобутих знань, умінь і практичних навичок у військовій справі.

Заліки розпочалися з практичної стрільби з автоматичної зброї та виконання вправ з вогневої підготовки. Далі слухачі курсу виконували завдання з топографічної підготовки, орієнтування на місцевості, зв’язку, реагування на загрози вогневого контакту, тактичної медицини та евакуації поранених з району зіткнення з уявним супротивником і багато іншого.

Після успішного складання заліків разом із Роман Сарай - голова Закарпатської обласної ради та Шинкарюк Ігор - заступник голови Закарпатської ОДА вручили краянам сертифікати про закінчення базового курсу підготовки населення до національного спротиву.

Упевнений, що вони здобули критично важливі знання та практичні навички і готові реагувати на позаштатні й критичні ситуації на території Закарпаття, приєднатися до сил безпеки, оборони і рятувальників для порятунку людей по всій території регіону, а також обʼєднати навколо себе громаду для спільних скоординованих дій.

Дякую керівництву Центру та інструкторам за велику роботу. Те, що сьогодні ми побачили на фінальних заняттях, вражає й спонукає нас докладати ще більше зусиль для розвитку роботи щодо підготовки громадян до нацспротиву.

Підготовка населення до національного спротиву, оборона держави, територій, своїх рідних та близьких – один із основних напрямків комплексного захисту країни від зовнішнього ворога.

Ми пишаємося! Закарпаття пишається! Разом переможемо!

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00