Як підготувати дитину до повітряних тривог у школі

2023-10-09 10:33:08
Відповідні поради надали у МОЗ в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

1. Надайте дитині чітку інструкцію її дій у разі оголошення повітряної тривоги. Поясніть, що вчителі знають, як поводитися у таких ситуаціях та обов’язково подбають про всіх школярів. Тож дітям необхідно чітко дотримуватися їхніх вказівок.

2. Наголосіть, що освітній процес триває і під час повітряної тривоги. Тож у цей час дитина не може піти додому, а виходити з укриття небезпечно для життя та здоров’я.

3. Обов’язково покажіть дитині укриття, заглиблені приміщення і споруди на маршруті між школою та домом. Також поясніть – якщо дитина під час оголошення повітряної тривоги перебуває у громадському транспорті, необхідно вийти з нього та піти до найближчого укриття.

4. Надайте адміністрації школи свої контакти й контакти тих, хто може забирати учня зі школи. Якщо дитина має особливі потреби, обов’язково обговоріть усе це з директором і вчителями.

5. Подбайте, щоб дитина також знала ваші контакти, свою групу крові, свої хронічні хвороби тощо. Для учня початкової школи можна зробити нашивку з цими даними на наплічнику або вкласти записки до щоденника, телефона, кишені.

6. Приєднайтеся до розсилки/чату школи чи класу, щоб бути в курсі всіх подій.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00