Орденом "За мужність" III ступеня посмертно нагородили Віталія Бенчака

2023-10-20 09:27:30

19 жовтня голова Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін разом з начальником Тячівського РТЦК та СП Андрієм Олещуком та головою районної ради Юрієм Берінде вручили державну нагороду  Президента України родичам загиблого у повномасштабній російській війні Героя України, Віталія Бенчака, якого посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Віталій Бенчак (позивний Тур) народився в селищі Тересва. У перший день повномасштабної війни став добровольцем ОДЧ «Карпатська Січ». А згодом – військовослужбовцем 49-ї окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ» у складі ЗСУ. Брав участь у боях за Київщину, Харківщину та Донеччину. Загинув 1 жовтня 2022 року поблизу села Терни на Донеччині. Під час виконання бойового завдання боєць отримав смертельні поранення внаслідок ворожого авіаудару. Захиснику був 41 рік.

Орден отримала сім’я Віталія – дружина, діти та батьки воїна. Вони пишаються своїм захисником, як і ми всі, пишаємось і пам’ятаємо!

«Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері та батька, які втратили сина, дружини, яка втратила чоловіка, дітей, які втратили батька. У цій війні ми платимо дуже високу ціну за нашу свободу – життя людей. Віталій Бенчак – Герой і назавжди залишиться у нашій пам’яті» - зазначив очільник району Тімур Аверін.

Також, за активну громадську позицію та патріотизм, почесними нагрудними знаками начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України  нагороджено Тячівського  міського голову Ковача Івана Івановича, підприємців та волонтерів: Куцину Василя Васильовича, Куцину Івана Михайловича, Богдана Віталія Івановича, Савича Івана Антоновича, Лакатоша Олексія Михайловича, Гінчука Івана Степановича, Чернявського Леона Романовича та Бабича Василя Михайловича.

Світла пам'ять всім, хто віддав своє життя за нашу свободу. Герої не вмирають.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00