На Закарпатті 38 ветеранів та родин полеглих захисників і захисниць отримають нове житло

2023-11-09 09:33:57
Дім чи квартиру в будь-якому населеному пункті України вони зможуть придбати за кошти цільової державної субвенції, яку отримала наша область.

Йдеться про понад 74 млн грн, котрі вже перерахували отримувачам. Серед них – 19 ветеранів з-поміж вимушених переселенців, повідомив Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА.

«Важливо, що ці кошти є цільовими: їх можна витратити лише для придбання житла. Компенсацію можна використати в період воєнного стану та протягом шести місяців після його завершення», – зазначив Петро Добромільський.

За його словами, найбільше ветеранів та членів родин полеглих захисників і захисниць, котрі отримали таку фінансову підтримку, проживають у міських громадах Ужгорода – 20 осіб, Виноградова – 7, Мукачева та Берегова – по 3.

Серед отримувачів – окремі категорії осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, зокрема й ВПО, та сім'ї загиблих закарпатських військовослужбовців.

Додаємо покрокову інструкцію щодо забезпечення житлом ветеранів та членів їхніх родин, які підготувало Мінветеранів https://is.gd/yFChg6.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00