Понад два місяці функціонує Рада з питань ВПО при Закарпатській ОВА

2023-11-07 16:37:56
При Закарпатській ОВА понад два місяці функціонує Рада з питань внутрішньо переміщених осіб.

Зараз її першочергове завдання полягає в проведенні оцінки потреб вимушених переселенців, які проживають у нашому регіоні. Про це на брифінгу сьогодні розповіла керівниця Ради та філії благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна» в Закарпатській області Наталія Криворучко, котра евакуювалася з Бердянська.

«Потреби людей неоднорідні – це 100%. Це залежить від того, звідки ВПО перемістилися у Закарпатську область, скільки вони уже тут перебувають, чи планують тут залишатися, чи планують потім повертатися додому», – зазначила Наталія Криворучко.

За її словами, представникам Ради вже вдалося відвідати вимушених переселенців у Сваляві, Мукачеві, Тячеві, Хусті, Виноградові, Берегові, Великому Бичкові та в інших громадах. Потреби цих людей дуже різні – від продуктових наборів до допомоги з пошуком житла, працевлаштуванням отриманням юридичної та психологічної підтримки тощо.

Лише протягом минулого місяця до Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Закарпатській ОВА звернулося понад 400 вимушених переселенців. Серед них – родини з дітьми, сім’ї, в яких виховують дітей з інвалідністю, ДБСТ та інші. Загалом від початку роботи консультативно-дорадчий орган прийняв понад тисячу звернень.

Під час брифінгу Наталія Криворучко розповіла, що такі інституції створюють і при районних військових адміністраціях, і при місцевих органах влади. Ради з питань ВПО різних рівнів уже діють майже у всіх громадах Закарпаття, з ними є тісна взаємодія, а загалом в Україні їх уже близько 590.

Також нещодавно представники Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Закарпатській ОВА узяли участь у Всеукраїнському форумі Рад ВПО в Києві, де мали можливість обговорити низку актуальних питань і обмінятися досвідом з колегами з усієї країни.

Нагадаємо, у складі Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Закарпатській ОВА – 18 членів: 6 керівників профільних структурних підрозділів обласної військової адміністрації, 9 вимушено переміщених осіб та 3 представників громадських організацій, які надають підтримку ВПО в нашому регіоні.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00