ОВА за підтримки міжнародних партнерів планує запустити Аналітичний портал Закарпаття

2023-11-17 12:04:17
Про перспективи розробки геоінформаційної системи йшлося під час онлайн-наради заступника керівника краю Олександр Пацкан з представниками Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». До обговорення та обміну досвідом долучилися й профільні працівники обласних військових адміністрацій, котрі вже запровадили такі регіональні платформи.

«Ми зацікавлені в реалізації цієї ініціативи в нашій області, тому вдячні міжнародним партнерам за таку можливість. Завдяки появі такого інноваційного цифрового інструмента вдасться забезпечити зручний доступ до актуальних статистичних та аналітичних показників регіону і громад», – прокоментував Олександр Пацкан.

За його словами, ця інформація важлива для кожної громади і Закарпаття загалом. Вона дозволить будувати справді успішну стратегію розвитку, приймати правильні управлінські рішення та забезпечити дотримання принципів прозорості й підзвітності в діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування. 

Олександр Пацкан додав, що цей портал стане надійним помічником для бізнесу, міжнародних партнерів і сприятиме залученню потенційних інвесторів. За декілька кліків вони зможуть знайти потрібну інформацію, представити її у вигляді діаграм, схем, таблиць, графіків тощо.

Під час онлайн-наради регіони також презентували власні геоінформаційні системи, які розробили за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні, поділилися досвідом щодо їх запровадження, адміністрування та наповнення з урахуванням безпекових чинників в умовах воєнного стану.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00