єВідновлення розширюється: тепер заяви на компенсацію за знищене житло може подавати більше українців

2023-12-04 13:20:46

Відтепер послуга доступна для тих, хто мав житло у спільній власності.  Для цього в Дії їм необхідно разом подати одну спільну заяву або кілька — окремо. 

Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацює повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Відповідно, в кожного буде і свій житловий сертифікат. Сертифікат можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок або обʼєднати сертифікати з іншими співвласниками, щоб разом придбати нове спільне житло. 

Щоб скористатися житловим сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Але робити це необхідно виключно після того, як кожен з співвласників отримає свій сертифікат. 

Вже понад 6 тисяч українців подали заяви про зруйноване майно, для отримання компенсації за програмою єВідновлення й придбання нової квартири чи будинку. З них 827 людей вже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації. 

Раніше послуга була доступна тільки одноосібним власникам.

Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і World Bank.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00