УВКБ ООН продовжують працювати над створенням житла для ВПО на Закарпатті

2023-12-28 09:13:48
Результати створення житла для вимушених переселенців та перспективи реалізації нових проєктів у нашій області заступник голови обласної військової адміністрації Петро Добромільський обговорив із представниками УВКБ ООН.

«Ми системно й послідовно працюємо над облаштуванням соціального житла, адже досі на Закарпаття з інших регіонів країни продовжують приїжджати люди в пошуках надійного та безпечного прихистку», – наголосив Петро Добромільський.

За його словами, обласна військова адміністрація надала партнерам перелік локацій, котрі потребують ремонту і які невдовзі могли б стати комфортними домівками для вимушено переміщених українців.

Зараз команда УВКБ ООН обстежила запропоновані об’єкти в Мукачівській та Ужгородській громадах. Також побувала на локаціях у Великому Березному, Перечині й Чопі, повідомила керівниця польового офісу Управління в Закарпатській та Івано-Франківській областях Ракель Трабазо.

Вона розповіла, що спільно з іншими партнерами планують завершити огляд та поетапну оцінку всіх 49 таких об’єктів у громадах нашої області до кінця березня наступного року.

«Результати письмового звіту згодом представимо керівництву регіону, також вони можуть стати в пригоді й для інших зацікавлених у цьому напрямку донорів, – зауважила Ракель Трабазо. – Для нашого нового проєкту ми оберемо 7 громад у різних областях України, зокрема й на Закарпатті. У його межах разом з іншими міжнародними організаціями повністю відновимо та облаштуємо соціальне житло для вимушених переселенців».

Раніше УВКБ ООН провело ремонт на обʼєкті в Хусті, де згодом зможуть проживати внутрішньо переміщені особи. Зараз відновлювальні роботи також тривають і в Берегові: тут організація працює над облаштуванням місць для компактного проживання ВПО спільно з благодійним фондом «Карітас Чеська Республіка».

Заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації подякував команді УВКБ ООН за надану допомогу, підтримку нашого регіону й висловив сподівання щодо успіху в майбутніх спільних проєктах.






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00