У 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним

2024-01-08 09:05:37
Кожні 4 роки склад бебі-бокса переглядають. Враховують думку фахівців кількох міністерств, представників UNICEF Ukraine, відгуки батьків. За результатами обговорень та досліджень методом фокус-груп вміст «пакунку малюка» коригують.

У 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним: збільшиться кількість товарів, які мають попит: багаторазових вологостійких пелюшок, теплого одягу для немовлят, плед-ковдру замінять на більшу для зручнішого використання, натомість зменшать кількість одягу найменшого розміру.

Зміниться не лише вміст, а й вартість бебі-боксу: з 6 816 грн до 7 689 грн. Вартість «пакунку малюка» дорівнює трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 р. – цей прожитковий мінімум становить 2 563 грн.

«Пакунок малюка» – це одноразова допомога від держави сім’ям, у яких з’явилася дитина. У ньому зібрані майже сто речей, необхідних для догляду за немовлям: одяг, підгузки, матрац і ковдри, пелюшки, іграшки, засоби гігієни тощо.

Отримати «пакунок малюка» можуть біологічні батьки, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі або патронатні вихователі, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.

Бебі-бокси були запроваджені у 2018 році у межах пілотного проєкту Уряду України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС). За весь час українські батьки отримали близько 700 тисяч «пакунків малюка».

Міністерство соціальної політики України

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00