На Закарпатті стартував освітній проєкт «Зміна дизайну мислення лідерів громадського сектору в умовах війни»

2024-01-15 18:31:23
В Ужгороді стартували навчання для керівників громадських та благодійних організацій, що надають різнопланову допомогу ВПО в нашому регіоні. До відкриття освітнього проєкту «Зміна дизайну мислення лідерів громадського сектору в умовах війни» онлайн долучився Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА.

«Важливо, що такі навчання зараз відбуваються в нашій області, адже Закарпаття продовжує надавати прихисток та підтримку вимушеним переселенцям. Такі заходи дуже ефективні, оскільки під час занять лідери громадських та благодійних здобудуть нові корисні знання щодо того, як ефективніше проєктувати, залучати додаткові фінанси для виконання своїх статутних цілей, щоб покращувати перебування ВПО в нашому регіоні», – зазначив він.

Петро Добромільський також подякував співорганізаторам проєкту – представникам Ужгородського національного університету, громадській асоціації «Університетський центр підтримки бізнесу „Про БОНО“» та Асоціації міст-побратимів «Uzhhorod-Corvallis» – за всебічну підтримку в реалізації такої ініціативи.

Загалом до участі в освітньому проєкті «Зміна дизайну мислення лідерів громадського сектору в умовах війни» долучилися керівники 15 місцевих та релокованих організацій, які реалізовують власні проєкти з гуманітарної, психосоціальної, освітньої, юридичної та іншої підтримки вимушених переселенців у нашій області.

Як відзначив доктор медичних наук, професор, ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Володимир Смоланка, навчання відбуваються в новоствореному Міжнародному освітньому просторі SVITLO. Такий осередок для здобуття неформальної освіти та проведення навчань, тренінгів тощо на базі факультету історії та міжнародних відносин облаштували за сприяння Асоціації випускників УжНУ та Університету Центрального Ланкаширу (UCLan).

За словами лекторки першого навчального модуля – кандидатки економічних наук, голови Ради з питань з питань внутрішньо переміщених осіб при Закарпатській ОВА, регіональної координаторки міжнародного благодійного фонду «СОС Дитячі містечка Україна» Наталії Криворучко, під час сьогоднішнього заняття «Стратегія та місія роботи ГО: як визначити свій шлях у стратегічній перспективі» учасники розвиватимуть свої навички та вміння у сфері стратегічного планування. Вони розглянуть алгоритми розробки та поступової реалізації успішної стратегії, навчаться аналізувати ризики, розробляти покроковий план, формувати цілі і визначати бажані результати. Йтиметься також й про якісне перепрофілювання роботи громадської організації – структурування робочого часу, простору та діяльності.

Учасників навчального проєкту також привітали проректорка з науково-педагогічної роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет», докторка політичних наук, професорка Мирослава Лендьел, керівниця навчального проєкту, заступниця декана з навчально-виховної роботи факультету історії та міжнародних відносин УжНУ, кандидатка економічних наук, доцентка Вікторія Бондаренко, декан юридичного факультету УжНУ, доктор юридичних наук, професор Ярослав Лазур та віцепрезидент Ради Асоціації міст-побратимів «Корвалліс-Ужгород» Пітер Бобер.

У навчальному проєкті «Зміна дизайну мислення лідерів громадського сектору в умовах війни» беруть участь громадські організації «Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ"», «Велооб’єднання», «Агенція регіонального економічного розвитку Бойківщини», «РУХ 323», «Щасливі діти», «Карітас Закарпаття», «Творчі волонтери», «Волонтери Закарпаття», «Фундація розвитку Закарпаття», «Пласт - НСОУ», «Асоціація "Закарпаття без сиріт"», Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» та благодійні фонди «Рука Ангела», «Благодійний Фонд "ЛАЙФ"», «Проєкт майбутнє».



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00