Оздоровлення, зубопротезування, медична, матеріальна, соціальна та психологічна допомога – основні потреби ветеранів

2024-01-16 19:56:32
Оздоровлення, зубопротезування, медична, матеріальна, соціальна та психологічна допомога – такі основні потреби ветеранів, членів родин загиблих, полонених, зниклих безвісти захисників і захисниць України за попередніми результатами регіонального опитування. 

Про це йшлося на нараді-навчанні під головуванням Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА. В заході взяли участь представники профільних структурних підрозділів обласної, районних військових адміністрацій, територіальних громад, Обласного центру соціальних служб, ветеранського простору «ВДОМА», надавачі соціальних послуг та інші.

«Процес опитування на місцях ще триває. Зараз його вже частково провели в майже 40 територіальних громадах. Для нас важливо знати пріоритети та потреби кожної людини з-поміж цих категорій. Завдяки анкетуванню й новому алгоритму реалізація ветеранської політики в регіоні буде ефективнішою, а підтримка на обласному та місцевому рівнях стане якіснішою», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, зараз основне завдання для уповноважених осіб на місцях – забезпечити реалізацію прав вказаних категорій на отримання необхідних послуг та інформування кожного ветерана про чинні державні й регіональні програми і послуги. Громадам у цьому напрямку допоможе спеціальний алгоритм, який розробили за попередніми результатами анкетування і котрий охоплює всі сфери соціальної підтримки.

Мова про пільги на отримання власного житла, позики на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт домівок, на житлово-комунальні, освітні, медичні послуги, питання щодо працевлаштування, перекваліфікації, психосоціальний, юридичний супровід тощо.

Окрему увагу під час наради приділили підтримці членів родин зниклих безвісти захисників та захисниць. Соціальним працівникам на місцях необхідно оперативно інформувати членів сімей військовослужбовців щодо того, як їм діяти, куди звертатися для отримання необхідної інформації та як оформити грошове забезпечення. 

При цьому важливо чітко дотримуватися алгоритму дій, щоб родини зниклих безвісти за особливих обставин вчасно зверталися до відповідних органів і не намагалися самостійно шукати близьких через соцмережі, розповсюджуючи конфіденційну інформацію, якою може скористатися ворог.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00