В Ужгороді триває тренінг для уповноважених осіб з публічних закупівель з усієї області

2024-01-19 15:22:36
Актуальним питанням щодо здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану присвячений тренінг, який стартував у Закарпатській обласній військовій адміністрації.

Відкриваючи захід, директор департаменту економічного й регіонального розвитку ОВА Тарас Триндяк відзначив важливість проведення таких навчань для уповноважених осіб з публічних закупівель.

За його словами, працівники, які відповідають за цей напрямок, мають бути обізнані з усіма змінами та новаціями, адже питання ефективного й раціонального використання бюджетних коштів особливо актуальне зараз. Зокрема, при ОВА діє робоча група «Прозорість і підзвітність», котра аналізує оголошені тендери та проведені закупівлі, щоб унеможливити нецільове витрачання грошей.

Тренінг для близько 40 профільних фахівців обласної, районних військових адміністрацій і органів місцевого самоврядування з усього регіону проводять виконавчий директор ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько і голова правління громадської організації Мирослав Сімка.

Учасники навчань ознайомляться з порядком здійснення публічних закупівель та процедурою відкритих торгів в умовах воєнного стану, зокрема формуванням тендерної документації, кваліфікаційними критеріями тощо. Під час заходу спільно з тренерами вони також розглянуть актуальну практику моніторингів Держаудитслужби і те, на які порушення аудитори реагують насамперед.

Черговий тренінг для уповноважених осіб з публічних закупівель організували в межах Меморандуму про співпрацю, який наприкінці жовтня минулого року підписали обласна військова адміністрація і ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00