Українці забронювали більш ніж 500 житлових сертифікатів на нові домівки за програмою єВідновлення

2024-01-10 14:55:08
Українські родини, які втратили свій дім через російську агресію, уже найближчим часом зможуть переїхати в нове житло. Вони забронювали 508 житлових сертифікатів на нові домівки за програмою єВідновлення.

Перший житловий сертифікат реалізувала родина з Гостомеля. В обмін на нього отримала новий дім у Бучі.

Щоб скористатися сервісом, необхідно повідомити про зруйноване майно в Дії та подати заяву про єВідновлення. Далі зачекати, поки комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації, та одержати житловий сертифікат у застосунку. Після цього вибрати нове житло, домовитися з продавцем, відкрити в Дії розділ єВідновлення та вкладку Сертифікати на житло. Після цього натиснути — Забронювати кошти.

Протягом 5 робочих днів у застосунку надійде підтвердження, що кошти заброньовані. Тоді потрібно припинити право власності на знищене житло та оформити угоду купівлі-продажу. Упродовж 5 днів кошти надійдуть продавцю нерухомості — і ви законний власник нової домівки.

Загалом українці вже подали понад 8 тисяч заяв про зруйноване майно в Дії, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення й придбати нову квартиру чи будинок. Уже згенеровано більш ніж 2 000 сертифікатів на суму в понад 3,6 млрд гривень.

Довідково
Послугу компенсації за знищене майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00