На брифінгу в ОВА підбили підсумки цифровізації Закарпатської області у 2023 році

2024-01-11 18:13:26
Перші 5 Дія.Центрів та 13 нових ЦНАПів відкрили протягом минулого року на Закарпатті. Загалом у регіоні вже працюють 58 центрів надання адміністративних послуг.

Цьогоріч у планах – завершити формування їх мережі, щоб такі осередки були у всіх громадах, а також продовжити роботу з модернізації ЦНАПів у сучасні Дія.Центри. Про це під час брифінгу за підсумками цифровізації області у 2023 році розповів заступник голови ОВА Олександр Пацкан.

Також він повідомив, що на порталі «Допомога Закарпаття», якому вже рік, доступні 13 сервісів: розділи з пошуку вакансій, «Амбасадори Закарпаття», «Шлях», «Собака для ветерана», ОТЦК та СП, «Електронний суд», є можливість подати е-звернення до депутатів, відстежити аналітику тощо.

За словами Олександра Пацкана, регіональний портал високо відзначила команда Мінцифри, а незабаром цими послугами та сервісами можна буде скористатися і в його мобільній версії – додатку «Моє Закарпаття».

Заступник голови ОВА також розповів про стан цифровізації у сфері освіти. Зокрема, протягом минулого року всі школи області запровадили електронні класні журнали, а понад 6 тисяч закарпатських вчителів зареєструвалися на платформі «Всеукраїнська школа онлайн».

Більш ніж 136 тисяч краян успішно пройшли національне тестування «Цифрограм» на порталі Дія.Освіта. Ще понад 1600 закарпатців долучилися до загальнонаціонального онлайн-уроку «Я. Безпека. Кіберпростір», зауважив начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації обласної військової адміністрації Василь Гомонай.

За його словами, окрему увагу в регіоні приділяють розвитку політики відкритих даних. Зокрема, для працівників обласної та районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, які працюють з відкритими даними, провели тренінги від Open Data Academy та інтенсив від проєкту міжнародної технічної допомоги «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS)».

«Важливим етапом у розвитку політики відкритих даних стала розробка у співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» власного обласного порталу відкритих даних, який дасть можливість забезпечити якісний доступ до публічної інформації», – підкреслив Василь Гомонай.

Також у 2023 році на Закарпатті запустили проєкт щодо запровадження єдиної системи електронного документообігу для обласної та районних військових адміністрацій, обласної ради й територіальних громад.

Більше про підсумки цифрової трансформації Закарпаття дивіться у відеозаписі брифінгу за посиланням.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00