Практичний семінар з основ кібергігієни та медіаграмотності

2024-01-31 19:38:24
Основи кібергігієни та медіаграмотності на практичному семінарі від CRDF Global опановують держслужбовці і працівники органів місцевого самоврядування з усього Закарпаття.

Дводенні навчання за підтримки Державного департаменту США й обласної військової адміністрації стартували сьогодні на Ужгородщині. Онлайн та офлайн захід об’єднав понад 360 учасників.

Відкрив семінар заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан. Він відзначив співпрацю із CRDF Global та спільні проєкти, які вже вдалося втілити в нашому регіоні.

«Активність інтернет-злочинців значно зросла з початку повномасштабного вторгнення, також з’явилися нові види кібершахрайства. Основне наше завдання зараз – дбати про свою безпеку в інтернеті та ефективно протидіяти таким загрозам і дезінформації. Вкрай важливо підвищувати цифрові навички та рівень кіберобізнаності працівникам держорганів і місцевого самоврядування», – наголосив Олександр Пацкан.

З вітальним словом також виступили регіональна координаторка проєктів CRDF Global, докторка технічних наук, професорка кафедри програмного забезпечення систем Ужгородського національного університету Оксана Мулеса та інші представники організації.

У перший день семінару учасники розглянули ключові аспекти кібергігієни й кібербезпеки, найпоширеніші види інтернет-загроз, обговорили методи боротьби з дезінформацією, фейками тощо. Вони працювали в групах, обмінювалися думками та власним досвідом.

Далі на них чекають сесії щодо управління ризиками інформаційної безпеки, безпечного периметра гібридного середовища, а також розробка політик у сфері кібербезпеки та кібергігієни тощо.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00