Як допомогти дитині пережити вимушений переїзд під час війни

2024-02-26 10:39:43
Порадами, як підтримати дитину в такій ситуації, поділилися фахівці платформи «Дія.Безбар’єрність». Матеріали підготовлено у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

1. Поясніть дитині, чому саме ви вирішили поїхати та чому це важливо для вашої спільної безпеки.

2. Будьте уважними до почуттів дитини. Вона може відчувати смуток через втрату зв’язку з домом і радість від нових відкриттів. Усе це – природні почуття. Розділяйте їх із дитиною і робіть усе можливе, щоб створити для неї відчуття безпеки.

3. Не забувайте про базові речі й режим дня – як дитини, так і свій. За можливості організовуйте день так, щоб у ньому було місце для сну, прогулянок, часу з іншими дітьми й навчання.

4. Не варто ставитися до переїзду як до паузи в житті. Робіть усе можливе для того, щоб швидше адаптуватися до нових умов. Шукайте разом із дитиною нове коло спілкування, можливості займатися улюбленим видом спорту тощо.

5. Ви можете черпати силу у спогадах про минуле. Але також обов’язково говоріть із дитиною про майбутнє, уявляйте його і діліться мріями.

Мінінтеграції

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00