Актуальні питання сьогодення обговорили сьогодні на нараді в Тячівській РВА

2024-05-15 16:39:19
Про особливості бронювання працівників підприємств, установ та організацій, які визнані критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період говорили на нараді під головуванням начальника Тячівської РВА Тімура Аверіна з  представниками територіальних громад району.

18 травня 2024 року набуде чинності Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних.
 
Щоб уникнути зупинки роботи критично важливих для економіки регіону підприємств та забезпечити потреби оборони й населення, Уряд країни продовжив на один місяць термін дії раніше наданих відстрочок від призову на військову службу.
 
Підприємства, установи та організації, які відповідають оновленим критеріям, вже зараз можуть розпочати процес бронювання своїх працівників.

Очільник району звернув увагу на те, що стабільна робота бізнесу – одне з наших основних завдань і бронювання військовозобов'язаних працівників є важливим заходом, який дозволить забезпечити безперебійну роботу критично важливих для економіки району підприємств, установ та організацій в умовах воєнного стану. "Це необхідно для підтримки ЗСУ,  подальшого розвитку нашої країни та її відбудови" - підкреслив Тімур Аверін.

Своєю чергою начальник Тячівського РЦТК та СП, полковник Андрій Олещук наголосив, що відповідно до закону про новий порядок мобілізації та проходження військової служби всі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані впродовж 60 днів, з 18 травня, уточнити свої персональні дані в РТЦК та СП. Для всіх військовозобов'язаних, які не оновлять даних, передбачена адміністративна відповідальність.

Радник голови РВА, старший інструктор Закарпатського обласного центру Національного спротиву при Закарпатській ОВА Михайло Марушевський повідомив, що триває набір слухачів на новий (четвертий) навчальний курс в Тячівському осередку Центру підготовки населення до Нацспротиву. Програма курсу включає: вогневу, тактичну, спеціальну фізичну підготовку, підготовку зв'язку, тактичну медицину, військову топографію та інженерну підготовку.

Михайло Марушевський зазначив, що патріотичне виховання - це основа формування свідомого та відповідального громадянина, особливо в молоді, тому закликав представників місцевого самоврядування сприяти залученню жителів району до навчання на курсах.
 
За підсумками наради присутні отримали завдання на найближчий час.

Порушені питання перебувають під контролем керівництва військової адміністрації.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00