Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини при Тячівській РВА

2024-06-27 15:36:54
Життя без батьківської любові та піклування – це трагедія для будь-якої дитини. Щорічно, з різних причин, втрачаючи рідну сім'ю, діти, опиняються у складних життєвих обставинах. Держава несе відповідальність за цих дітей, вживаючи всіх можливих заходів щодо їх захисту та забезпечення їм належних умов для життя та розвитку.

Сімейні форми виховання дають можливість дітям, які втратили сім'ю, знайти новий дім, відчути тепло та затишок, а також вирости в атмосфері любові та турботи.

Одним із шляхів вирішення даного питання є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ).

Сьогодні, на черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини при Тячівській РВА, було прийнято рішення про довлаштування ще двох дітей, позбавлених батьківського піклування до ДБСТ.

Членами Комісії ретельно вивчено матеріали справи, що стосуються дітей, а також умови проживання у ДБСТ. Вони брали активну участь у обговоренні даного питання та  висловлювали власну думку.
 
Наразі в Тячівському районі функціонують 4 прийомні сім’ї та 1 дитячий  будинок сімейного типу, в яких виховуються та проживають 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Сімейна атмосфера, турбота та любов батьків-вихователів, індивідуальний підхід та підготовка до самостійного життя – все це дає можливість дітям з ДБСТ вирости впевненими у собі та повноцінними членами суспільства», - зазначив начальник Тячівської РВА Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РДА




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00