З 7 червня 2024 року держава розпочала компенсацію відсотків за кредитами на встановлення гібридних систем електропостачання

2024-06-28 13:46:43
З метою стимулювання розвитку альтернативної енергетики та зменшення залежності від традиційних джерел енергії, уряд затвердив Порядок надання фінансової підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах сонячні та вітрові електростанції (постанова КМУ від 07 червня 2024 року №673).

Відтепер є можливість отримати державну підтримку у вигляді повної компенсації відсотків за кредитом, взятим на придбання та встановлення сонячних панелей або вітрової електроустановки.

Ця Програма доступна для всіх фізичних осіб, які є громадянами України або інших країн, що проживають на території України на законних підставах, та є податковими резидентами України.

Підтримка надається для придбання та встановлення фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт·год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки.

Надається повна компенсація процентних ставок за кредитом.

Максимальна сума кредиту - 480 тис. гривень.

Строк кредитування - до 5 років.

Як отримати компенсацію?

1.Оформити кредит можна звернувшись до одного з уповноважених банків та отримайте кредит на придбання та встановлення сонячної або вітрової електростанції.

2.Подати заявку: Заповніть заявку на отримання компенсації та надайте необхідні документи до уповноваженого банку.
3.Встановити систему: Після отримання кредиту придбайте та встановіть сонячну або вітрову електростанцію.

4.Підтвердити введення в експлуатацію: Протягом 14 календарних днів надайте банку копію акта виконаних робіт або аналогічного документа.

5.Підписати договір: Протягом 60 календарних днів укладіть договір про купівлю-продаж електричної енергії із застосуванням механізму самовиробництва.

«Україна зазнає цілеспрямованих ударів з боку окупантів по об'єктах генерації електроенергії. Внаслідок цих атак практично вся теплова генерація країни пошкоджена або зруйнована. Більше 90% електростанцій не функціонують. Цей критичний стан енергетичної системи загрожує масштабним дефіцитом електроенергії вже цієї осені та зими. Установка сонячних панелей – це чудова можливість стати енергонезалежним та заощадити кошти на електроенергії», - повідомив очільник Тячівської районної військової адміністрації  Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00