Голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук провів особистий прийом громадян у селі Угля

2018-06-22 11:34:24


У четвер 21 червня голова Тячівської райдержадміністрації  Василь Дем’янчук  навідався з робочим візитом у село Угля, де провів особистий прийом громадян.

Насамперед очільник району обговорив з сільським головою Валерієм Феєром, за участі районного депутата Івана Корнути та сільського депутата Івана Стана, активу села,  основні питання соціального розвитку та наболілі проблеми мешканців населеного пункту.
Найбільше хвилює людей  ліквідація наслідків та відшкодування збитків, які було завдано недавньою стихією, від якої угляни оговтуються досі. Сильна злива з градом та шквалистим вітром ламала дерева та зносила дахи з будинків. Як наголосив Углянський сільський голова Валерій Феєр найбільше постраждали мешканці вулиць Олександра Шимона, О.Суворової, Шкільної, Лесі Українки. Пошкоджено також покрівлі навчальних закладів села та старої дільничної лікарні, розмито дороги, містки та дамби, лінії електропередач.   
Загалом буревій повністю зняв покрівлі майже з 28 будинків, понад 50% покрівлі зруйновано на 76-х, часткові пошкодження наявні на 130-ти будинках. Однак це ще не остаточна цифра, бо люди досі звертаються до вуличних депутатів для складання актів та  у сільраду, де  діє оперативний штаб.
Як розповів депутат Іван Стан він навідався в десятки осель своїх виборців, де добряче похазяйнувала стихія. Люди самотужки ладять оселі, однак не вистачає робочих рук, адже багато з рідних перебуває на заробітках. В більшості випадків постраждалі не можуть поратися із збитками самотужки, тому потребують матеріальної допомоги від держави, на що дуже сподіваються.  
Очільник Тячівщини Василь Дем'янчук відмітив, що напередодні з даного питання він перебував на нараді у голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Тож з боку як обласного так і районного керівництва надаватиметься клопотання у вищі органи влади  щодо вжиття заходів з усунення наслідків стихії.
Що стосується приватного сектору, то на жаль багато будинків не є застрахованими, що позначається на механізмі виплати компенсацій. З приводу цього питання постійно наголошується мешканцям району про обов'язкове страхування майна та житла, особливо в теперішній час, коли у нашому краї так часто трапляються природні катаклізми. Однак люди ігнорують це поки не стається біда щось змінити вже пізно.  
Депутат Тячівської районної ради Іван Корнута порушив питання добудови моста та проведення берегоукріплення в селі Угля поблизу пекарні. Вирішення його є вкрай важливим, адже під постійною загрозою  підтоплень опиняються мешканці навколишніх будинків та багатоповерхівок. Води норовливої річки підмивають опори моста, і якщо його не укріпляти він може обвалитися і тоді без сполучення опиняться сотні мешканців, які проживають по той бік берега. Окрім того депутат Іван Корнута ініціював  розгляд інших важливих питань населеного пункту, зокрема що стосується освіти, медицини, бюджетної сфери, ремонту доріг тощо.
Під час зустрічі з сільським активом було відмічені позитивні зрушення розвитку соціальній сфери села Угля. Зокрема що стосується капітального оновлення доріг, відкриття А зовсім нещодавно Груниківська ЗОШ І-ІІ ст. отримала навий шкільний автобус для довозу дітей на навчання.
Такі напрацювання стали можливими завдяки порозумінню всіх гілок влади - обласної, районної, місцевої, а також депутатського корпусу. Адже кошти на виконання наміченого було залучено з різних джерел фінансування.
На прийом до голови державної адміністрації звернулося мешканці села з приводу покращення житлових умов, у зв'язку з стихійним лихом, щодо будівництва будинку за межами населеного пункту, пошкодження газопроводу, сприяння з підключення електропостачання по вулиці В.Цірика в урочищі Велике Поле, працевлаштування тощо.  
За результатами прийому Василь Юрійович  дав доручення працівникам відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації щодо оперативного опрацювання питань та шляхів їх вирішення.  
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації











Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00