Про підтримку стабільної роботи установ та організацій району в умовах воєнного стану йшлося сьогодні нараді під головуванням начальника Тячівської РВА Тімура Аверіна

2024-07-12 17:14:02
Обговорили питання доцільності визначення установ та організацій критично важливими, бронювання працівників, роботу в умовах відключення електроенергії та про альтернативні джерела електроенергії.

Очільник району наголосив на важливості забезпечення безперебійної роботи служб, які надають державні та соціальні послуги населенню, а також на важливості забезпечення функціонування всіх установ та організацій в умовах відсутності електроенергії.

З метою зменшення залежності від традиційних джерел енергії, уряд затвердив Порядок надання фінансової підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах сонячні та вітрові електростанції (постанова КМУ від 07 червня 2024 року №673).

Зараз є можливість отримати державну підтримку у вигляді повної компенсації відсотків за кредитом, взятим на придбання та встановлення сонячних панелей або вітрової електроустановки.

Ця Програма доступна для всіх фізичних осіб, які є громадянами України або інших країн, що проживають на території України на законних підставах, та є податковими резидентами України.

Підтримка надається для придбання та встановлення фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт·год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки.

Надається повна компенсація процентних ставок за кредитом.
Максимальна сума кредиту - 480 тис. гривень.
Строк кредитування - до 5 років.

Оформити кредит можна звернувшись до одного з уповноважених банків. Для цього необхідно заповнити заявку на отримання компенсації та надати необхідні документи.

Після отримання кредиту, придбавши та встановивши сонячну або вітрову електростанцію, протягом 14 календарних днів потрібно надати банку копію акту виконаних робіт або аналогічного документа.

Протягом 60 календарних днів необхідно укласти договір про купівлю-продаж електричної енергії із застосуванням механізму самовиробництва.

Встановлення альтернативних джерел електроенергії дає можливість не лише здобути енергонезалежність, а й заощадити кошти на рахунках за електроенергію.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00