Про початок реалізації проєкту “LUMY-UA: Життя українськоїмолоді – розуміння сенсів у мережі Асоційованих Шкіл ЮНЕСКО”

2024-09-12 14:58:28



Повідомляємо про початок реалізації проєкту “LUMY-UA: Життя української молоді – розуміння сенсів у мережі Асоційованих Шкіл ЮНЕСКО”, що здійснюється у співпраці Міністерства освіти і науки України із Бюро ЮНЕСКО в Україні.

Зазначений проєкт реалізується в період з вересня 2024 року до січня 2025 року в межах японської ініціативи “Підтримка України в галузі культури та освіти через ЮНЕСКО”.

Метою проєкту є вивчення впливу освітнього середовища на сприйняття сенсу життя молоддю, а також сприяння підвищенню їхньої психологічної стійкості та добробуту, з одночасним розвитком потенціалу для подальшої професійної діяльності.

ЗАГАЛЬНИЙ ОПИС ПРОЄКТУ
Проєкт «LUMY – UA: Життя української молоді. Дослідження значення у житті учнівської молоді в Асоційованих Школах ЮНЕСКО»

Реалізується Бюро ЮНЕСКО в Україні у партнерстві з Датською організацією
«Волунтас»

Метою проєкту “LUMY-UA” є дослідити, як учнівська молодь відчуває сенс свого життя в освітньому середовищі. Досліджуючи досвід молоді щодо сенсу життя, проєкт має на меті сприяти розвитку психологічної стійкості та добробуту, а також розвивати потенціал для майбутньої ролі на ринку праці.

Термін реалізації: вересень 2024 – кінець січня 2025 року.

Основні етапи проєкту:
  1. Тренінг для представників та представниць Асоційованих шкіл ЮНЕСКО з 09 по 12 вересня у санаторії «Сонячне Закарпаття», що розташоване в с. Поляна, Закарпатської області. Під час тренінгу планується підготовка та навчання учнівської молоді та педагогічних працівників до проведення досліджень щодо значень у житті учнівської молоді в освітньому середовищі. Експертами проєкту передбачається навчання щодо основ проведення досліджень, роботи з інформацією та даними, підготовкою та проведенням
    презентацій, медіаграмотності, основ збереження психічного здоров’я, практик турботи про себе та психологічної стійкості.
  2. Серія онлайн-вебінарів для команд представників Асоційованих шкіл ЮНЕСКО з основ ПЗПСП та значень у житті, методології спільного збору даних, інструментів аналізу (якісний та кількісний аналіз та проведення
    інтерв’ю “рівний-рівному”, онлайн та офлайн), презентація інструментів збору даних про значущість для онлайн та офлайн форматів.
  3. Активна фаза збору даних командами представників Асоційованих шкіл ЮНЕСКО запланована на жовтень – листопад 2024 року. Під час збору даних планується каскадне опитування молодих людей за методом «рівний-рівному» та презентацій щодо ПЗПСП та дослідження впродовж життя.
  4. Результати дослідження проведеного учнівською молоддю за підтримки менторів проєкту будуть представлені 24 січня 2025 року під час офіційного звітного заходу в Готелі «ХолідейІН» у місті Київ. Під час якого учасники проєкту та представники державних установ, організацій-партнерів матимуть змогу ознайомитись з основними результати дослідження та обговорити перспективи подальшої співпраці та взаємодії.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00