Підприємці Закарпаття подали 47 заявок на цьогорічний обласний конкурс стартапів

2024-09-16 09:25:31
Профільна комісія відібрала 12 із них. 

«Як і визначила комісія спочатку, погодили низку ініціатив, які подавали військові/ветерани й внутрішньо переміщених осіб, та ті, котрі спрямовані на розвиток гірських територій», – прокоментував Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

Він нагадав, що цього року збільшили бюджет підтримки: підприємці-переможці отримають майже 2,2 млн гривень, торік було 1,2 млн грн. Це свідчить про зростання інтересу до розвитку малого та середнього бізнесу, а також про готовність влади підтримувати перспективні ідеї.

Серед ініціатив переможців – запуск студії звукозапису, модернізація автошколи, виробництво фруктових пастил і батончиків, створення культурного простору, нової секції дзюдо для дітей, вирощування печериць тощо.

Василь Іванчо зауважив, що процес відбору включав подання заявок, технічну перевірку документів та презентацію проєктів, де кожен учасник міг детально розкрити свою ідею для комісії.

«Такі ініціативи є надзвичайно важливими для розвитку нашого регіону, адже вони допомагають створювати нові можливості для бізнесу. Кількість учасників цього року значно зросла, і ми маємо всі підстави вірити, що наступного року цей показник збільшиться ще більше!» – підкреслив Василь Іванчо.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00