Під керівництвом голови Тячівської РВА Тімура Аверіна відбулась чергова нарада з представниками територіальних громад району

2024-10-04 10:49:59
Головну увагу було приділено питанню цивільного захисту населення.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту Василь Бокотей зазначив, що Державною службою України з надзвичайних ситуацій створено єдину Інформаційну систему «Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту». Система забезпечує оперативне отримання інформації про наявність та стан укриттів, спрощує облік, планування та координацію дій у разі надзвичайних ситуацій. Доступ до цієї інформаційної системи має бути у відповідальної особи з питань цивільного захисту кожної ТГ району.

«Війна триває і ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб забезпечити максимальну безпеку населення. Це наше першочергове завдання», - наголосив очільник району.

Також було порушено питання утворення координаційних центрів підтримки цивільного населення.

Заступник голови Вадим Носа повідомив, що з метою сприяння громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв’язку із збройною агресією російської федерації проти України, забезпечення оперативної координації заходів із вирішення проблемних питань у гуманітарній та соціальній сферах, при Тячівській РВА створено Координаційний центр підтримки цивільного населення. 

Вадим Носа підкреслив, що координаційні центри мають бути утворені в кожній територіальній громаді для підтримки та координації надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, зокрема: ВПО, ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності,  членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та  іншим постраждалим особам.

На завершення наради було обговорено питання реалізації ветеранської політики в районі.

Пресслужба Тячівської РВА



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00