Прикордонна інфраструктура і євроінтеграція: зустріч українських та румунських представників у Солотвині

2024-10-16 11:15:02
У рамках координаційної платформи «Румунія-Україна: взаємодія, відновлення, будівництво» днями в селищі Солотвино відбулася зустріч з румунськими парламентарями Cristian Niculescu Țâgârlaș, Cătălin-Daniel Fenechiu, Virgil-Marius Bob, Banu Claudia-Mihaela та Florin Andreicuț за сприяння Консула Румунії в Солотвино Граціана Флоріна Пирву. Зустріч була присвячена євроінтеграції та розвитку прикордонної інфраструктури.

Під час зустрічі за участю депутатів Верховної Ради України: Михайла Лаби, Олександра Пасічного, Миколи Стефанчука, Івана Калаура, Валерія Божика, Дениса Маслова, заступника голови Закарпатської ОВА Олександра Пацкана та представників органів місцевого самоврядування, обговорювалися питання приведення інфраструктури на українсько-румунському кордоні до європейських стандартів.

Особливу увагу приділили будівництву мосту через річку Тису між населеними пунктами Біла Церква (Україна) та Сігету-Мармаціей (Румунія).

«Щира подяка румунським партнерам за плідну співпрацю та підтримку. Подібні проєкти мають надзвичайне значення для обох країн. Розвиток сучасної інфраструктури не лише допоможе оптимізувати транспортні потоки, але й сприятиме економічному підйому прикордонних територій», - зазначив голова Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00