Підтримка ЗСУ, цивільний захист та готовність до зими: ключові теми наради в Тячівській РВА

2024-10-18 14:47:04
Сьогодні під керівництвом начальника Тячівської РВА Тімура Аверіна відбулася нарада з представниками органів місцевого самоврядування району, під час якої було розглянуто низку проблемних питань.

Одним із важливих питань порядку денного була готовність господарського комплексу та установ району до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років. Мова йшла про необхідність якнайшвидшого завершення всіх робіт з підготовки до опалювального сезону, зокрема щодо забезпечення паливними матеріалами.

Обговорювалося також питання координації дій органів місцевого самоврядування, РВА та ОВА в рамках виконання завдань і заходів цивільного захисту. Було наголошено на необхідності належного виконання заходів підготовки органів управління та сил цивільного захисту, створення всіх умов для оперативного реагування на можливі загрози, а також звернуто увагу представників громад на важливість своєчасного надання контрольних відповідей на запити.

Щодо своєчасної сплати майнових податків представник державної податкової інспекції у Тячівському районі підкреслив, що кошти, отримані від цих податків, є одним із ключових джерел фінансування місцевих бюджетів. У свою чергу, керівник району наголосив на важливості виконання податкових зобов'язань для підтримки соціально-економічної стабільності, особливо в умовах воєнного стану.

Також розглядалося питання готовності Пунктів незламності, які повинні забезпечити базові умови для населення під час тривалих відключень електроенергії. Було підкреслено важливість безперебійної роботи цих пунктів.

Основною темою обговорення стала підтримка Збройних Сил України. Особливу увагу було приділено питанню забезпечення військових дронами, які відіграють важливу роль у виконанні бойових завдань та значно підвищують можливості українських захисників у боротьбі з агресором.

«Спільна координація дій та співпраця є запорукою успішного вирішення проблемних питань, з якими ми стикаємося в умовах воєнного стану. Від нашої здатності працювати єдиним фронтом залежить не лише соціально-економічна стабільність району, але й готовність до можливих загроз та підтримка наших захисників на передовій. Лише через тісну співпрацю ми зможемо оперативно реагувати на виклики сьогодення», - зазначив очільник району.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00