До уваги фізичних осіб – підприємців загальної та спрощеної системи оподаткування!

2018-07-09 08:07:46

Згідно діючого законодавства фізичні особи – підприємці зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в розмірі не менше ніж мінімальний, а саме 22% від мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 3723 грн., відповідно мінімальний страховий внесок складає 819,06 грн. на місяць.
Максимальна величина доходу, яка підлягає оподаткуванню, складає 55 845грн., відповідно сума нарахованого єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування складає – 12 285,90грн.
Також наголошуємо, що з 1 січня 2018 року страховий стаж, який необхідний для призначення пенсії, складає 25 років і в подальшому він буде збільшуватися з кожним роком на один рік. У 2028 році необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.
Для зарахування страхового стажу фізичним особам – підприємцям загальної та спрощеної системи оподаткування необхідно своєчасно сплачувати єдиний соціальний внесок та подавати звітність до органів фіскальної служби.
Дані звітності про дохід підприємця та сплати єдиного соціального внеску завантажуються до системи персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України. Потім ці дані використовуються для призначення пенсії та різних допомог.        
Несплата, неповна сплата належних сум єдиного соціального внеску  або заборгованості по єдиному внеску також впливає на зарахування періодів діяльності до страхового стажу.
Кожна фізична особа – підприємець або громадянин періоди страхового стажу можуть відстежити на Веб – порталі Пенсійного фонду України, зареєструвавшись там або особисто отримати індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5) в будь-якому управлінні Пенсійного фонду України.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00