Підготовка до другого сезону проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Закарпатті в розпалі

2024-10-25 09:06:49
Нововведення в реєстрації, поява додаткових видів спорту, розширення вікових категорій – низку організаційних питань сьогодні обговорили в обласній військовій адміністрації.

У нараді взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОВА, тергромад, обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, обласного центру «Спорт для всіх», представники спортивних федерацій, вчителі фізичної культури закладів освіти Закарпаття та інші.

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець зазначила, що вже понад 1220 учнівських команд підтвердили свою участь у наймасштабніших змаганнях країни. Реєстрація на сайті проєкту триває до 30 жовтня, тому закладам освіти варто активізуватися, щоб встигнути приєднатися.

Велику увагу приділили правилам і регламентам змагань, особливо в лігах із регбі-5 та гандболу, які вперше з’явилися в цьому сезоні. Докладно про це та про збільшення кількості вікових і гендерних груп учасників розповіли представники спортивних федерацій регіону. 

Вчителі фізичної культури та представники відповідних відділів громад краю мали можливість поставити свої запитання та висловити пропозиції. Зокрема, акцентували на важливості встановлення чіткого кількісного співвідношення учасників та учасниць у командах змішаного типу.

Мар’яна Марусинець нагадала, що пілот проєкту успішно фінішував на Закарпатті й наші команди гідно виступили на загальнонаціональному етапі, тому в цьому сезоні буде ще більше спортивних майстер-класів для тренерів, суддівських семінарів. Також є ідея цьогоріч провести всеукраїнський фінал  змагань зі спортивного орієнтування саме в нашому регіоні.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00