Підтримка вразливих верств населення на Закарпатті

2024-10-25 09:28:25
Продовження підтримки вразливих категорій населення, комплексної допомоги вимушеним переселенцям, поглиблення співпраці з місцевою владою – за такими ключовими напрямками УВКБ ООН планує працювати на Закарпатті протягом наступного року.

Успішно втілені ініціативи та перспективи реалізації нових проєктів у нашій області заступники керівника краю Юрій Гузинець та Олександр Музиченко, а також фахівці структурних підрозділів обласної військової адміністрації сьогодні обговорили разом з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА подякував партнерам за систематичну й результативну співпрацю. Він підкреслив, що організація спільно з іншими донорами від початку повномасштабного вторгнення докладає багато зусиль для підтримки людей, які постраждали від російської агресії.

«Наш регіон продовжує приймати вимушених переселенців з областей, де ведуться активні бойові дії. Лише протягом останніх місяців на Закарпаття прибуло 7 евакуаційних груп, серед яких чимало вразливих категорій населення – людей старшого віку, осіб з інвалідністю, маломобільних громадян та дітей. Тож стабільна довгострокова підтримка закордонних партнерів у цей непростий час дуже важлива», – наголосив Юрій Гузинець.

За його словами, пріоритетними для регіону зараз є питання розширення мережі місць тимчасового проживання, їх ремонт та облаштування, комплексна підтримка вразливих груп населення та підготовка кваліфікованих надавачів соціальних послуг у громадах.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців спільно з партнерськими організаціями продовжить свою діяльність на Закарпатті. Зокрема, команда місії працюватиме й за цими актуальними напрямками, запевнив голова Львівського польового офісу УВКБ ООН Омед Айюб.

«За сприяння керівництва регіону нам вже вдалося реалізувати чимало ініціатив, спрямованих на підтримку вразливих категорій населення. Це гуманітарні, фінансові, психосоціальні, освітні та інші проєкти. У 2025 році, попри припинення діяльності Ужгородського осередку, команда організації продовжить свою діяльність на Закарпатті за координації Львівського польового офісу», – відзначив Омед Айюб.

Він додав, що головна мета діяльності УВКБ ООН у регіоні залишається незмінною – охоплювати належною підтримкою вразливі категорії громадян, які знайшли прихисток на Закарпатті.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00