Керівник Тячівського об’єднаного управління Сергій Данилич провів виїзний прийом громадян

2018-07-12 08:13:34
   
  11 липня 2018 року керівник Тячівського об’єднаного управління Сергій Данилич провів виїзний прийом громадян в сільській раді с. Н. Апша.

На прийом були запрошені голови сільських рад с. Топчино, Глибокий Потік. Керівник управління зупинився на таких питаннях: укладення угоди про подальше співробітництво між управлінням та сільською радою с. Н. Апша, легалізації заробітної плати та останніх змін, що відбулися в пенсійному законодавстві. Головам вищевказаних сільських рад підготовлені та надані інформаційні довідки, у яких міститься інформація щодо офіційної зайнятості населення цих населених пунктів, про кількість пенсіонерів, платників, застрахованих осіб, боржників до Пенсійного фонду, також є інформація щодо співвідношення кількості пенсіонерів до працюючих. Наприклад, с. Нижня Апша (244 застрахованих осіб до 1308 пенсіонерів), с. Топчино (15 застрахованих осіб до 244 пенсіонерів), с. Гл. Потік (70 застрахованих осіб до 714 пенсіонерів). Станом на 01.07.2018 року - місячна потреба в коштах для пенсійних виплат с. Н.Апша складає 2,2 млн. грн., с. Глибокий Потік потребує 1,2 млн. грн., с. Топчино – 0,4 млн. грн.., Отож, наголошено присутнім, що заробітна плата має нараховуватись та виплачуватись легально і неменше за мінімальну, та за повний відпрацьований місяць.
     Також на виїзному прийомі громадяни цікавилися питаннями змін в пенсійному законодавстві та своїм пенсійним забезпеченням.
Присутніх проінформовано про переваги веб-порталу Пенсійного фонду України, а також, що Пенсійним фондом України запроваджено безкоштовне інформування громадян за допомогою смс-розсилок. Відтепер всі застраховані особи, які бажають отримувати повідомлення в такий спосіб, можуть засобами мобільного зв’язку дізнатися про розмір свого страхового стажу, набутого з 1 січня 2004 року, та щомісяця отримувати інформацію про сплату за них страхових внесків. Для цього, потрібно звернутися до управління Пенсійного фонду для оформлення відповідної заяви.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00