Спільну молитву за воїнів 128-Ї бригади провели в облдержадміністрації 12- ти конфесій

2018-07-20 10:57:59

19 липня, у Камінній залі Закарпатської облдержадміністрації священнослужителі 12-ти релігійних конфесій провели спільну молитву за воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які повертаються на Донбас для захисту України.
Захід, ініційований єпископом Ужгородським і Закарпатським Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофієм, у такому форматі відбувся вперше.
У ході зібрання присутні підписали історичний документ – Декларацію про створення Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття.
«Ми об’єдналися в молитві за долю України, за долю наших воїнів, яких знову відправляють на схід України боронити рідну землю. Сьогодні у нас історичний день в організації Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття, створення якої підтримали 12 конфесій. Тут ми будемо вирішувати долю нашого народу, звертатися до представників влади, аби спільно ухвалювати рішення для кращої долі рідної неньки України», – зазначив старший єпископ Української Вільної Церкви Християн Євангельської Віри Василь Райчинець.
Святі отці промовили молитви за мир і спокій в Україні, за підтримку наших воїнів, що боронять цілісність держави на Донбасі, увесь український народ і благополуччя на Закарпатті.
«Я сьогодні від імені 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади хочу подякувати всім священнослужителям, які зібралися заради спільної молитви за наших військовослужбовців, які направляються на схід держави боронити кордони нашої Батьківщини від загарбників. Молитва – це великий дар Божий, даний нам, людству, для того, аби ми вимолювали у Бога, щоб він своїм покровом беріг усіх нас і, зокрема, наших військових. Саме вони ціною власного життя і здоров’я захищають кожного з нас», – наголосив на початку спільної молитви єпископ Варсонофій.
Організатори історичної зустрічі подякували присутньому на заході голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю за сприяння і участь у спільній молитві, наголосивши, що у такий важкий для країни час представники влади і церков мають діяти спільно на благо Української держави та народу.
«Наразі дуже тяжко говорити, адже цифра загиблих закарпатських воїнів добігла до сотні. А ще скільки поранених і покалічених… У Святому письмі написано «Может долго бодрствовать страж, если Господь не спасёт город…», тому сьогодні ми звернулися до Господа, щоб він взяв під свою опіку 128-му бригаду й усіх військових, які захищають кордони і незалежність нашої держави. На жаль, кожного дня стрічки новин інформують нас про загиблих, поранених, зниклих безвісти. Та я сподіваюся, що спільна молитва представників різних церков буде почута, а ми зберемося у дуже великому колі, коли нарешті закінчиться війна, і ми подякуємо за це Господу», – зазначив Геннадій Москаль.
Після молитви і підписання Декларації про створення Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття священнослужителі звернулися до Геннадія Москаля з ініціативою провести у жовтні цього року у Камінній залі Закарпатської облдержадміністрації молитовний сніданок за участі влади та духівництва краю. У свою чергу, керівник Закарпаття підтримав висловлену ініціативу й наголосив, що наша область посідає перше місце в Україні за кількістю конфесій, церков та культових споруд, а всі відгалуження віросповідань є вільними і рівними у сприйнятті влади.






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00