В Тячівській РДА відбулось засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 27-ї річниці незалежності України

2018-08-15 15:00:25

Сьогодні 15.08.18 відбулось засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 27-ї річниці незалежності України, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Полажинець.

 
Насамперед Михайло Михайлович ознайомив присутніх із запланованими заходами, які будуть проходити у нашому районі з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України.
Урочистості з нагоди такої важливої річниці за участю керівництва району, представників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, громадськості відбудуться  23 серпня.
Голова громадської організації учасників Революції Гідності, ветеранів війни, волонтерів та добровольців «Єдність» Богдан Колодницький закликав до участі в церемонії підняття Державного прапора на горі Капона в селі Руське Поле, яке організовують активісти Тячівщини.   Вперше тут встановлено українське знамено з нагоди 25 - ти річчя Незалежності і щороку активісти організовують святковий захід.
Відтак урочисте підняття нового полотнища на 18-метровий флагшток на горі Капона відбудеться в День Державного прапора України, 23 серпня, о 9-й годині ранку.
А  о 11.00 годині урочисте підняття Державного прапора заплановане на площі Незалежності біля адміністративної будівлі районної ради та райдержадміністрації.  Під час цих заходів, одночасно з українськими прапорами на флагшток буде піднято  бойові червоно - чорні  стяги, у відповідності до прийнятого рішення на 14 -ій сесії 7 -го скликання Тячівської райради.
О 11.30 годині на площі Поштовій розпочнеться виставка декоративно - ужиткового мистецтва та парад вишиванок. Після чого у районному будинку культури відбудуться урочисті збори та концертна програма. Такі ж урочистості заплановано в усіх населених пунктах району, а релігійним організаціям рекомендовано провести в храмах молебні за Україну.
Також в ході урочистих заходів заплановано покладання квітів до пам’ятників загиблих Героїв Небесної Сотні та Генія українського народу - Тараса Шевченка.
Загалом під час засідання оргкомітету скоординовано дії відповідальних за святкування, уточнено готовність проведення районного заходу на належному рівні.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00