Про головні теми наради з головами місцевих рад, яка відбулася в Тячівській РДА

2018-08-17 15:34:37

16 серпня 2018 р голова  Тячівській райдержадміністрації Василь Дем'янчук провів нараду з сільськими та селищними головами за участі першого заступника голови Тячівської РДА Михайла Полажинця.


Насамперед очільник району озвучив пропозицію керівництва відомої фірми "Яцзакі", яка шукає працівників на території Тячівського району.
Відтак наголосив щодо належної організації і проведення найважливіших державних свят - Дня Державного Прапора та Дня незалежності в населених пунктах на високому патріотичному рівні.
Вчергове голова РДА звернувся до керівників органів місцевого самоврядування контролювати ситуацію на місцях, зокрема що стосується питань благоустрою, ремонту доріг тощо. Наразі на автошляхах району тривають роботи, тож дуже важливим є контроль за якістю  їх виконання, який мали б здійснювати голова та  громадськість села.  
Також очільник району ознайомив присутніх з станом проведення тендерних процедур на ремонтні роботи.  Загалом,  тендера оголошено на закупівлю послуг, а по деяких  визначено переможців з поточного ремонту по таким об’єктам: Бедевля – Руня, Кричово – Росош, Терново-Вишоватий, Ганичі - Солоне,  Терново – Петрушів, під’їзд до с. Раково, Великий Боуц - Малий Боуц.   
Також оголошено 6 тендерів на капітальні ремонти на таких сполученнях: Нижня Апша – Великий Боуц, Нересниця - Широкий Луг - Пригідь, Угля - Велика Уголька, Тересва-Нересниця,  Колодне – Нересниця.
Загалом,  як наголосив Василь Дем'янчук цьогоріч заплановано провести роботи у всіх напрямках дорожнього сполучення району. В деяких населених пунктах вони вже завершені, в інших розпочато і будуть проводитися по завершені всіх процедурних моментів за сприятливих погодніх умов.     
Голова РДА відмітив той факт, що не всі голови сільрад працюють з громадами і не роз'яснюють людям ситуацію щодо вирішення важливих питань життєдіяльності району. В результати чого назріває соціальне напруження, мешканці перекривають дороги, дзвонять на "гарячі лінії". Подібний інцидент мав місце недавно в селі Вонігово, де люди вийшли на протест через погані дороги, хоч ремонт тут заплановано і вже проводиться. На жаль, дехто з керівників не вболіває за своїх виборців, не цікавляться тим, що діється в районі, навіть не з'являється на наради в РДА, де розглядаються і вирішуються важливі питання.
Також очільник Тячівщини пояснив ситуацію щодо компенсації від негоди 12- 13 червня, яку визнано надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня. Таке рішення дає підстави для отримання компенсації для відшкодування наслідків негоди з резервного фонду Кабміну. Всі необхідні матеріали вже направлені в Державну службу України з надзвичайних ситуацій.
Що стосується пошкоджених об'єктів державної та комунальної власності, то рішенням останньої сесії райради виділено кошти  на проведення експертної оцінки та оформлення відповідних документів. Фінансування на ці об'єкти також має надійти з резервного фонду.
Присутні на нараді голови місцевих рад висловили своє занепокоєння з приводу підготовки до нового навчального року і забезпечення класів для нової української школи. Як з'ясувалося, у ряд закладах ще не не завершені ремонтні роботи та не завезено інвентар.
Голова РДА Василь Дем'янчук запевнив, що найближчим часом всі школи отримують необхідне обладнання, однак керівники сільрад повинні сприяти щодо належного функціонуванні не лише освітніх закладів,  а й інших державних та комунальних об'єктів, розташованих на території їх населених пунктів. 
Вчергове очільник Тячівщини закликав усіх голів місцевих рад до тісної співпраці у вирішенні назрілих питань життєдіяльності району.   
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00