На горі Капуна відбулася урочиста церемонія підняття державного і бойового прапорів України

2018-08-23 14:51:56
       

23 серпня 2018 р в День Державного Прапора на горі Капуна поблизу Тячева з ініціативи громадської організації учасників Революції Гідності, ветеранів війни, волонтерів та добровольців «Єдність» пройшла урочиста церемонія підняття Державного  синьо-жовтого та бойового червоно-чорного прапорів України.


        Вперше тут встановлено український стяг з нагоди 25 - ти річчя Незалежності і щороку активісти організовують святковий захід, до якого активно долучаються представники влади та небайдужі мешканці району.
        Серед учасників урочистостей - активісти:   Володимир Гапун, Богдан Колодницький, Віталій Бенчак, Василь Гоблик,  Сергій Стойка, Іван Фіцай, Аскольд Шпиток, Петро Дідух, Микола Дочинець,  депутати обласної ради Іван Куцина та Федір Яринич,  керівники установ та організацій району - Сергій Стойка, Андрій Шваб, військовий комісар Ігор Тищук та ін.
        А також представники влади - голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, заступник голови Віктор Погар, в.о. голови районної ради Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач, керівник апарату Богдан Макусій та начальники  відділів РДА - Євгенія Славна, Василь Калинич,  Любов Немеш, начальник відділу культури РДА Василь Гудак та ін.
      Відтепер поруч з українським прапором майорітиме бойовий червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу.
        - У цей день ми піднімаємо Державний Прапор України та бойовий червоно - чорний на знак вшанування багатовікової історії українського державотворення, - наголосив під час церемонії доброволець Володимир Гапун.
        За доброю християнською традицією полотнища освятили священики греко-католицьких церков с.Руське Поле о.Ігор Бучок, смт Тересва – о.Юрій Пайтина, настоятель храму св. вмч.Пантелеймона смт.Буштино прот. Андрій Кравчук та настоятель храму св .вмч. Варвари м.Тячів ієрей Петро Яким.
         Почесне право підняти державний та бойовий прапори було надано учасникам бойових дій Генадію Бежанову (с. Бедевля) Дмитрові Молнару та Івану Дуйчаку (смт. Буштино).
        Зі словами вітань з Днем Державного Прапора також звернувся  голова ГО «Єдність» Богдан Колодницький, який наголосив, що з бойовим прапором наші діди і прадіди здобували незалежність рідної держави, і зараз під цим стягом наші захисники на сході боронять наші земля. Всіх, хто віддав своє життя за волю і незалежність було вшановано хвилиною мовчання.  
Відтак священнослужителі висловили благословення всім присутнім і українському народу, побажали миру і злагоди в країні. 
        Як запевнили активісти така церемонія підняття двох прапорів на горі Капуні відбуватиметься щороку  як підтвердження того, що  Закарпаття – це українська земля, яку, якщо потрібно , є  кому боронити.
      Прес-служба Тячівської райдержадміністрації































  
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00