У Тячівські РДА вивчали умови проживання ромської національної меншини на території району

2018-08-29 15:59:52


Сьогодні 29.08.18 р в Тячівській РДА відбулося засідання робочої групи, яку створено на виконання протокольного рішення засідання наради при першому заступнику голови ОДА І. Дуран та відповідного розпорядження голови Тячівської РДА В.Дем'янчука щодо умов проживання ромської національної меншини на території району.


Провів зібрання перший заступник голови РДА Михайло Полажинець за участі начальників відділів та управлінь РДА, голів місцевих рад та їх представників органів місцевого самоврядування, де компактно проживають роми.
Відтак розглянуто питання щодо стану інфраструктури та благоустрою, землевпорядкування  територій у місцях компактного проживання ромів.На даний час найбільше представників цієї національної меншини зареєстровано у таких населених пунктах як м. Тячів, смт. Буштино та Солотвино, с.Руське Поле,  Бедевля та Теребля.  
Як наголосив Михайло Полажинець Україна претендує на звання європейської країни, а  Європою на сьогодні приділяється значна увага питанням захисту прав, свобод національних меншин, зокрема, інтеграції в суспільне життя ромської національної меншини.
Тому і перед нами ставляться подібні завдання: сприяння правовому та соціальному захисту ромів, працевлаштування, підвищення освітнього рівня, поліпшення житлово-побутових умов тощо.
З приводу розглянутих на засіданні питань членам робочої групи надано усні вказівки  та прийнято відповідне рішення.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00