У Тячівській РДА відбулася нарада щодо осіннього призову на строкову військову службу

2018-10-01 15:51:39

Сьогодні, (01.10.18) голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук провів нараду з головами місцевих рад щодо осіннього призову на строкову військову службу на території Тячівського району.


В нараді також взяли участь - перший заступник голови Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій, а також представники  правоохоронних органів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ  району.
З інформацією стосовно організації та особливостей проведення чергового осіннього призову на строкову військову службу, вимог чинного законодавства щодо військовозобов’язаних та призовників, про проблемні питання з виконання заходів та пропозиціями щодо їх вирішення перед учасниками зібрання виступив Тячівський районний військовий комісар Ігор Тищук. Так під час весняного призову планові показники вдалося виконати, однак тепер вони збільшені майже вдвічі. 
Також відмітив, що відповідно до Указу Президента України термін осіннього призову 2018 року, через збільшення потреби Національної Гвардії і Державної прикордонної служби України, збільшено на 1 місяць, тобто він триватиме протягом жовтня-грудня 2018 року.
Окрім цього, наголосив на тому, що строковики не будуть відправлятися у зону проведення АТО, чого найбільше бояться рідні і про що слід інформувати батьків.
Військовий комісар окреслив першочергові завдання та констатував низьку явку призовників, з приводу чого звернувся до присутніх на нараді голів і начвузів активізувати інформаційно -роз'яснювальну роботу серед юнаків про виконання їх конституційного обов'язку перед Батьківщиною. Він також звернув особливу увагу на якісному здійсненні оповіщення призовників щодо прибуття їх до районного військового комісаріату.
У підсумку обговорення даного питання голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук наголосив на тому, що потрібна максимальна зосередженість на поставлених завданнях, тісна взаємодія між військовим комісаріатом, головами місцевих рад та правоохоронними органами. Закликав голів взяти під особистий контроль над виконанням призову згідно наданих повноважень та посадових обов'язків.
Також на нараді були розглянуті й інші важливі питання району  та шляхи їх вирішення.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації













Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00