З 2015 РОКУ КІЛЬКІСТЬ ОСББ В УКРАЇНІ ЗРОСЛА ВДВІЧІ

2018-10-03 13:43:04

З 2015 РОКУ КІЛЬКІСТЬ ОСББ В УКРАЇНІ ЗРОСЛА ВДВІЧІ

З 2015 року вдалося вдвічі збільшити кількість ОСББ в Україні – до майже 30 тисяч будинків. І ключовим фактором у їх формуванні стало прийняття необхідної законодавчої бази та надання ОСББ можливості скористатися програмами підтримки з впровадження енергоефективних заходів. Про це під час відвідування енергоефективного ОСББ «Гашека 18» з Держсекретарем з питань економіки Швейцарії Марі-Габріель Інайхен-Фляйш наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Завдяки спільній роботі, лідерству в будинку, об’єднанню мешканців, участі у муніципальній програмі 70/30, залученню державної програми «теплі кредити» в ОСББ «Гашека 18» вдалося зробити абсолютно матеріалізовані і відчутні результати. Тільки за один опалювальний сезон, за рахунок впроваджених енергоефективних заходів, цей будинок економить біля 770 тисяч гривень. Тут вчетверо зменшена плата за опалення – замість 32 грн за 1 м кв (за прайсом), сплачується 8 грн за 1 м кв. Цікавий і важливий момент: в цьому будинку проживає тільки 2 сім’ї, які отримують субсидії. Це означає, що економія дала такий ефект, коли у людей немає потреби звертатися за соціальною допомогою до держави, а самостійно сплачувати нараховану суму за комунальні послуги. І це один із головних результатів, який очікує держава від реформи енергоефективності», — наголосив Геннадій Зубко.
За його словами, держава і надалі буде підтримувати ОСББ, зокрема через запуск Фонду енергоефективності, фінансування якого відбувається за рахунок Мультидонорського фонду, створеного Євросоюзом та Урядом Німеччини. До роботи Фонду залучено й IFC (Міжнародна фінансова корпорація). Також з держбюджету на Фонд виділено 1 млрд 600 млн грн.
Остання зміна сторінки: 03-10-2018 10:27

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00