В Україні стартує 5-й етап вакцинації, а це означає, що відтепер проти COVID-19 щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років.

2021-07-20 15:21:21
В Україні стартує 5-й етап вакцинації 

Від COVID-19 відтепер щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Водночас зберігається пріоритетність для людей віком від 60 років та людей із супутніми захворюваннями.

Крім того, важливо захистити медиків, освітян, соціальних працівників та військових, і працівників інших сфер, які контактують з великою кількістю людей.


Щеплення здійснюють вакцинами Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna. Останню Закарпаття отримає вже у найближчі кілька днів.


Кожна з цих вакцин рекомендована ВООЗ до екстреного застосування. Вони ефективні, запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Після отримання двох доз кожен імунізований закарпатець отримає Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.


На Закарпатті працюють 213 пунктів щеплення, близько 50 мобільних бригад. Щодня краяни можуть вакцинуватись у 14 Центрах вакцинації населення, що працюватимуть у кожному місті, колишньому районному центрі, та місті Чоп.


Понад 32 тисячі закарпатців вже отримали обидві дози щеплення, ще понад 62 – одну дозу. Однак для того, щоб ми мали колективний імунітет, а чергова хвиля захворюваності пройшла якомога легше, це число має бути більшим щонайменше у 5 разів.


Вакцини доступні, місць, де можна зробити щеплення, на Закарпатті чи не найбільше у порівнянні з іншими областями, тому варто не зволікати, попіклуватися про батьків, бабусь, дідусів і про себе – отримати вакцину від COVID-19.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00