За ініціативи Анатолія Полоскова, голови Закарпатської ОДА, та громадської організації Chysto.de відбулася чергова екоакція на Вільшанському водосховищі на Хустщині.

2021-10-31 08:25:22
Сьогодні сотні закарпатців взяли участь у масовому прибиранні берегів Вільшанського водосховища. Про це повідомив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков. 
акі заходи на цій локації керівництво області разом із ГО Chysto.de проводять не вперше.  
Як зауважив Анатолій Полосков, спільними зусиллями громад, працівників облдержадміністрації, волонтерів та активістів з мальовничих берегів водосховища вдалося зібрати тонни твердих побутових відходів. 
За словами Юрія Шпонтака, директора департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА, сміття одразу сортували за фракціями. 
Чистота туристичних локацій безпосередньо впливає на їхню привабливість. На цьому наголосила начальниця управління курортів та туризму облдержадміністраціях Маріанна Готра. 
Купи сміття на берегах закарпатських водосховищ, річок, потічків створюють незручності для місцевих жителів, зменшують потік туристів та, головне, наносять величезну шкоду навколишньому середовищу. 
«Для розв'язання проблеми засміченості водойм Закарпаття потрібен системний підхід, та найважливіша його складова – це зміна ставлення самих краян до сміття і виховання культури поводження з ним. 
Реалізуємо екоініціативи разом та робимо наші річки чистими», – підкреслив Анатолій Полосков.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00