Нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини запрацювала в Полянській ТГ.

2021-11-03 17:25:31
Сьогодні перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Мирослав Білецький узяв участь у відкритті новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Голубине.
Збудований у межах національної програми Володимира Зеленського «Велике будівництво», заклад покликаний наблизити доступ до медичних послуг для мешканців сіл Полянської ТГ.
За словами Мирослава Білецького, роботи тривали трохи менше року. Проєктна документація передбачала не лише будівництво амбулаторії, а й житла для сімейного лікаря, який тут працюватиме.
«Таке рішення дуже актуальне для сільської місцевості, куди часто приїздить молодий спеціаліст за направленням. Таким чином, потрапивши у нове місце, медик одразу має можливість облаштуватися», – додав перший заступник очільника області.
Кошторисна вартість об’єкта склала 5 млн 330 тис. грн. З державного бюджету у вигляді субвенції спрямовано понад 4 млн 900 тис. грн. До співфінансування долучилася і громада, виділивши на будівництво з місцевого бюджету 517 тис. грн.
«У закладі сільської медицини працює один сімейний лікар, з яким уклали декларації вже понад 2000 місцевих жителів, та інший персонал», – зазначив Мирослав Білецький.
Відповідно до табеля матеріально-технічного оснащення для амбулаторії закупили необхідне обладнання: ваги для дітей та дорослих, пульсоксиметр, електрокардіограф, термометр, тонометр тощо. Для зручності придбали меблі (столи, стільці, крісла для кабінетів і залу очікування та ін.).
«Будівництво нових сучасних амбулаторій у сільській місцевості – один із елементів президентської ініціативи, ціль якої – покращити не лише самі медичні послуги, а й доступ до них на всіх рівнях – від села до великого міста із потужним оснащеним сучасним обладнанням закладом обласного рівня», – резюмував перший заступник голови Закарпатської ОДА.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00