Олексій Гетманенко разом з керівниками Свалявщини вирішували проблеми району

2020-01-14 10:26:07
Сьогодні, 13 січня, в облдержадміністрації відбулася робоча зустріч в.о.голови Закарпатської ОДА Олексія Гетманенка з головами Свалявської РДА та райради – Романа Тарабія і Мирослави Ливч. Йшлося про соціально-економічний розвиток району, пріоритетні завдання, зокрема: залучення інвестицій, розвиток туризму, розбудова дорожньої інфраструктури, створення робочих місць, прозоре використання бюджетних коштів тощо.
За словами очільників Свалявщини, впродовж останніх років у водопровідно-каналізаційному господарстві району накопичилась велика кількість проблем, які потребують термінового вирішення та значних фінансових вкладень. Фактично в більшості випадків кошти, виділені з бюджетів різних рівнів, використовувались лише на «латання дірок». Реконструкція або будівництво нових об’єктів у потрібних масштабах не велись. Із загальної протяжності водопровідної мережі значна частина є зношеною або аварійною.
- Проблеми водопостачання населення та якості питної води мають стратегічне значення і потребують комплексного вирішення, - зауважив  Олексій Гетманенко. Посадовець доручив керівникам Свалявського району передбачити необхідні кошти для забезпечення виконання розроблених місцевих програм, аби забезпечити населення якісною питною водою в достатній кількості. На сьогодні розроблений проєкт «Реконструкція водопровідної насосної станції по вул. Донського та мереж водопостачання та водовідведення вул.Ярослава Мудрого в м.Свалява» та включений у перелік об’єктів державної програми за рахунок фонду державного регіонального розвитку на 2020 рік, тож відповідне співфінансування має забезпечити місцевий бюджет. Загальна вартість проєкту - майже 8 млн грн, з яких 933 тис грн - кошти місцевого бюджету.
Інше, не менш важливе питання для свалявчан – капітальний ремонт районної лікарні з провадженням енергозбереження лікувального корпусу.  Торік ремонтні роботи не були виконані у зв’язку із не підписанням договору з підрядною організацією. Керівники району запевнили очільника області, що забезпечать співфінансування у 2020 році для завершення робіт за підтримки коштів державного фонду регіонального розвитку. Загальна сума капремонту сягає 9 млн грн, з яких майже 2 млн грн - кошти місцевого бюджету.
Насамкінець Олексій Гетманенко наголосив на подальшій конструктивній роботі та вирішені актуальних питань, що потребують мобілізації зусиль виконавчої гілки влади та органів місцевого самоврядування області і району. Зі свого боку пообіцяв сприяння у вирішенні проблем задля збалансованого соціально-економічного розвитку територіальних громад Свалявщини.
Пресслужба ОДА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00