Ми памꞌятаємо Вас, герої Чорнобиля. У Тячеві відбулися урочисті заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

2021-12-14 15:38:42
День 26 квітня 1986 року своїм болем увійшов в історію людства. Невідомість, безповоротність, жах – це те, що відчували тієї ночі не лише ліквідатори та мешканці Чорнобильського району, але й уся країна. Відтоді цей весняний день, для всього світу, став втіленням скорботи за жертвами трагедії.

Відповідно до  Указу Президента, починаючи з 2006 року, 14 грудня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. 

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. 

Сьогодні, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, у Галереї ім.Ш.Голлоші відбулися урочисті збори, в яких взяли участь представники Тячівської райдержадміністрації, міської ради, ліквідатори та ін.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів.

Секретар Тячівської міської ради Іван Кричфалушій у своєму виступі висловив слова вдячності та шани до чорнобильців та вручив грамоти чорнобильцям-ліквідаторам.

У виконанні вокального дуету викладачів Тячівської дитячої школи мистецтв прозвучав музичний твір «А я молюсь за Україну». Вихованці школи виконали пісню «Не сумуй, моя Україно!»

В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. 

Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. 

Чорнобиль – це історія, яка має початок, але не має кінця, тож вкрай важливо зберегти правду про те, що відбувалось у ті тривожні і страшні дні.

Необхідно пам’ятати тих людей, які ціною власного життя намагалися врятувати майбутнє прийдешніх поколінь.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00